En tur til stranden. Lige før stranden er der en lysning med masser af hybenbuske. Her fik børnene en pose og så skulle der samles hyben. Det var lidt af et projekt i sig selv for det er sidst på sæssonen og det var med at finde dem som var lige tilpas modne. Men vi fik da samlet en hel pose.
Så skulle de skæres midt over og renses for kerne. Det var heller ikke så nemt. de var meget bløde og det klistrede godt på fingrene. Vi havde i forvejen en lille pose der havde været i fryseren, da vi havde fået at vide at det skulle være nemmere, men det var det ikke....
Efter at have renset og skyllet alle hyben blev de hældt i gryden. Vi havde taget et gasblus med hvor vi havde sat noget vand til at koge.
Så skulle hybene koges møre....
Da de var godt møre hældt vi dem op i et dørslag hvor de skulle moses for at få alt kødet fra. Det var hårdt arbejde og børnene syntes det så ret ulækkert ud. De var ikke helt sikker på at det var noget de ville spise.
Det moste hybenkød og ekstra vand blev hældt i gryden og sat til at koge igen. Vi havde taget noget majsstivelse med til at jævne suppen. Der var lidt klumper i suppen så vi valgte lige at si suppen og lade den koge lidt ekstra....
Så var der serveret...
Først skulle børnene smage på suppen som den var. Den kunne de godt li´ og endnu bedre var det da der kom lidt flødeskum ovenpå. To portioner til hver og det hele blev spist op.....
1 kommentar:
Hej Nanna
Hvordan står det til på din biotop her i november?
Vh Ida
Send en kommentar