fredag den 9. oktober 2009

Honning, ingefær, kanel og lidt peber kom i en lille kasserolle og skulle varmes op. Samtidig ristede vi et par skiver toast.

Toast blev skåret over i fire og honningmassen blev hældt hen over brødet.

Til sidst skulle der pinjekerner på toppen. Hvis man kan lide honning er dette en lækker lille ret.

Så var det blevet tid til at gøre lammekødet klar. Det blev pakket godt ind i noget sølvpapir. Jeg ville have prøvet at skaffe nogle rabarberblade til at pakke kødet ind i først, men det nåede jeg desværre ikke...
Kødet blev lagt ned til de varme sten. Nogle af stenene blev lagt oven på kødet og til sidst blev stenene tildækket med jord. Vi vurderede at kødet skulle have ca. en time.

Efter en time blev lammekødet pakket ud og det var dejligt mørt. Vi skar det i tern og kom dem i gryden. Vi tilsatte et hakket løg, friskhakket persille, kanel, salt og peber, lidt gurkemeje, hvidvinseddike, rød druesaft (hjemmelavet hyldebærsaft) samt honning. Dette skulle så stå og simre i ca. 15 - 20 min.
Samtidig lagde vi vores brød på en plade ved siden af.

Der blev flittigt rørt i gryden og brødene vendt....

Her ses et nærbillede af vores lækre lammegryde :-)

Brødene blev lidt sorte, men det er jo det der er udfordringen ved at lave mad over bål :-)

Men det smagte dejligt, ja det syntes Christian og jeg ihvert fald. Det var lidt sødt for Malene og jeg vil give hende ret i at honningen gjorde, at retten blev meget sød. Men det er jo smag og behag. Der blev ihvert fald næsten spist op.

Tykmælken var blevet sat til afdrypning aften forinden. Der blev tilsat lidt fløde, rosenvand og sukker. Som tilbehør skulle der årstidens frugter til. Men da vi jo desværre lige er kommet på den forkerte side af bærsæsonen måtte vi gå til de frosne bær....

Denne dessert var en stor succes for alle :-)


Alt i alt en rigtig hyggelig og vellykket dag....

Ingen kommentarer: