tirsdag den 15. september 2009

Kaos opgave

En spændende opgave. Jeg var meget spændt på hvad resultatet ville blive idet jeg aldrig har prøvet at være abstrakt med nål og tråd :-)

Men jeg startede med at krølle, glatte ud, krølle, glatte ud indtil papiret var blødt og medgørligt.


Så begyndte jeg at sy efter tilfældige linier i papiret. Jeg syntes dog at den broderinål der fulgte med var dum at arbejde med så jeg valgte at skifte den ud med en spids nål.
Men som sagt så syede jeg lidt tilfældigt her og der og med forskellige slags sting.


Er der nogen der ser et Rensdyr på billedet ligesom jeg gør ? :-)

Her det færdige resultat med en ramme. Jeg ved nu ikke hvor flot jeg syntes det er blevet, men det er bestemt kreativt og min fantasi kan bestemt også finde et par sjove motiver i det, når jeg kigger på det efter at være færdig med at sy.






lørdag den 12. september 2009

Biotopopgave 5

Jeg tog mine to bonusbørn Kevin og Kira samt Kiras veninde med ned på stranden. Nu skulle der altså fanges noget.
Til først gik det ikke så godt, det var kun en masse tanglopper som vi fangede. Men så valgte ungerne at smide bukserne, så iført bluse og gummistøvler gik de længere ud i vandet. Så var der lidt mere genvinst. Der blev fanget tre tangrejer og en sød lille krabbe.
Desværre var broen pillet ned for i år, for ellers ville vi gerne have været lidt længere ude, men vi holdte os til området omkring broens stolper da det var her vi havde størst gevinst.
Det var lidt koldt men rigtig hyggeligt.
Næste gang vi tager til stranden vil vi gå et stykke væk, for der går et stendige ud i vandet og her vil vi prøve om der er større gevinst eller om det måske er andre dyr man fanger....
















Houens Odde

På sidste seminarindkald skulle vi ud i naturen og overnatte... Turen gik til Houens Odde som ligger ved Kolding. Der skulle bygges bivuak, gøres klar til mad osv. Kim og Christian begyndte at grave et hul i jorden så der kunne laves en slags ovn. Andre satte først telt op for derefter at begynde at lave mad. Der blev lavet fladbrød, boller, fisk, bagte kartofler, brombærmarmelade og ost... I jordovnen skulle der en steg ned som blev pakket ind i rabarberblade og sølvpapir.
Vi var tre stk der begyndte at lave en biuviak og hold da op den blev flot :-)

Jeg kunne desværre ikke være så aktiv som jeg ønskede pga. lykkelige omstændigheder men hjalp hvor jeg kunne. Om aftenen tog jeg hjem men kom selvfølgelig igen næste morgen :-)

Jeg kom næsten til morgenmaden, så det var jo perfekt timing. Der var blevet bagt boller på bålet og så med den hjemmelavede ost og marmelade til. Jeg var ret spændt på osten men til min store overraskelse så smagte den faktisk ret godt :-)

Bagefter skulle der sejles i kano. Her valgte jeg også at springe over, men tog istedet billeder og passede på tasker. Det så nu ret hyggeligt ud og solen skinnede. Stolt var vi af Lena som havde vandskræk og alligevel var hun ude på det dybe vand, super flot tøsen :-D

Men tilbage til den lille lejr skulle vi og det var tid til at pakke sammen og få lavet lidt frokost inden turen gik tilbage til Åbenrå.

Selvom jeg ikke var med på hele turen så var det nu rigtig hyggeligt og dejligt at være sammen med studiekammeraterne uden for klasselokalet.
Vi fik også et indblik i hvad naturen kan bruges til og hvor mange muligheder der er for at udfolde sig i naturen.

Frøen og tudsen...

Drengene i Sfo´en var meget optaget af at fange de små frøer som begyndte at komme frem alle steder. De fangede dem i en spand og gav dem blade og vand. En dag havde de lånt et lille plastik terrarie, hvor de kun havde vand i og to små frøer. Jeg gik hen i skolens natur og teknik lokale og fandt en bog omkring krybdyr og kaldte drengene sammen. Jeg syntes at vi skulle kigge i bogen og finde ud af hvad det var for en frø og hvordan den levede, så vi kunne lave et lille hjem til den med de forhold som den havde behov for. Det var drengene meget interesseret i. Vi kom frem til at det var en Butsnudet frø. Den er meget almindelig i Danmark med undtagelse af nogle få øer. Vi læste kendetegnene på frøen hvilket vi syntes passede meget godt på vores lille frø. I bogen stod der: "Den kan træffes fremme næsten hele dagen og holder til på enge og marker, i skove og haver, hvor der er fugtigt og skyggefuldt". Nu kunne vi jo så konkludere at der både skulle være fugtigt og skygge. Vi hældte en masse grus ned i terrariet og lavede en lille sø i den ene ende, bagefter hentede de et par blade fra kastanietræet som vi satte i det ene hjørne som en parasol. Nu havde de en sø, fugtigt grus og skygge. Nogle af drengene prøvede at fange nogle fluer til dem, men det gik ikke så godt. Vi sad og kiggede på de to frøer hvordan de gik fra søen til skygge og blev enige om at det så ud som om de hyggede sig :-) Efter en lille time satte vi dem ud i det fri igen....

Et par dage efter ser jeg uden for min dør derhjemme, at der ligger en død skrubtusdse. Jeg kom til at tænke på dengang vi på seminar i Esbjerg undersøgte fisk. Kunne man gøre det samme med en skrubtudse nu den allerede var død ???? (ved godt at frøer og tudser er fredet i Danmark, men denne var som sagt allerede død) Jeg valgte at tage den med på arbejde og vise drengene. De blev helt vilde og spurgte om vi ikke skulle tage bogen frem igen og læse om den. Det gjorde vi så. Vi læste om hvor den levede, hvordan det levede, hvad den spiste og hvordan den gik på jagt efter sin mad. Vi har alle handsker på, men kan alle mærke hvordan dens hud føles som læder, lige som på nogle ef drengenes sko. Jeg tager en skalpel frem og de spørger nysgerrigt hvad jeg skal bruge den til ? Jeg fortæller at jeg tænkte at vi skulle skære den op og kigge lidt inden i. Nu blev de da først helt vilde, det var bare spændende. Vi begynder at skære den op og det lugter forfærdeligt syntes vi alle. En af drengene spørger hvor alt blodet er henne ? Ja det var et godt spørgsmål for der var næsten ikke noget blod. Vi finder mavesækken og skære den op for at se om vi finder noget indeni. Det gør vi. Et par små biller og noget der ligner skallen fra en lidt større bille. De er også imponeret over den lange tarm den har. Hvad de andre ting var inde i frøen, havde jeg ikke så meget forstand på. Vi tog det hele ud og så at tudsen faktisk havde en rygsøjle som mindede meget om et menneskes, med bitte små hvirvler. Til sidst skar vi det ene bagben af og trak huden af. Nu kunne vi se på musklerne som var helt hvide ja næsten gennemsigtige. Vi så de små fine blodårer der gik helt ud til tæerne og vi så på knoglerne.
Vi snakkede om at frøer og tudser var fredet i Danmark og at det betød at man gerne måtte fange dem og kigge på dem, men at man ikke måtte holde dem fanget hele tiden og skulle derfor altid huske at sætte dem ud i det fri igen. Vi snakkede også om at det var vigtigt at man ikke måtte slå dem ihjel, men hvis man fandt en tudse der allerede var død så kunne man undersøge den som vi havde gjort. Det var en meget spændende dag for drengene og ja også for mig ud over lugten :-)
Mit kamera var desværre uden batteri så der blev ikke til nogle billeder øv....

lørdag den 5. september 2009

fortsættelse af billeder......







Hvad er du for en plante ?

Der var et ønske om at få de planter som jeg ikke kunne finde navnet på ,væk fra diasshowet så de var nemmere at kigge på. Jeg har delt indlægget op i to, da jeg tidligere havde problemer med for mange billeder i et indlæg....
















onsdag den 2. september 2009

Gallerieje

Her er et par billeder fra vores besøg på Gallerieje.
Det var et spændende besøg med mange flotte malerier.
Der er givet tilladelse fra både Thomas Eje og Katherine Scrivens Eje til at ligge disse billeder på bloggen.

En tur på broen

Samme dag som vi kiggede på planter på biotopen, forsøgte vi os også på badebroen og vi kunne finde nogle fisk i vandet. Det var en lidt blæsende dag og bølgerne stod ikke højt men de var der...
Den eneste gevinst der var denne dag, var broens "maskot"-fisk glemte desværre lige at se hvor varm den var. Og så fangede vi en lille vandmand.
Håber at der er lidt mere at kigge på næste gang...